Icre de post

Icre de post

Nu poate fi sarbatoare fara icre pe masa, si daca suntem in timpul unui post putem prepara aceste icre de post. Ingredientul principal al icrelor de post este grisul, care ia o aroma gustoasa datorita sosului de rosii. Prepararea icrelor este cea clasica, adica cu ulei si zeama de lamaie.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • gris1 ceasca
  • lamaie1 jumatate
  • ulei de floarea-soarelui60 ml
  • sare0 dupa gust
  • suc de rosii1 ceasca
Preparare

Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii.

Cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continuu pana se ingroasa (sa nu prinda cocoloase). Apoi se pune vasul la racit.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu uleiul (de preferinta cu mixerul). Dupa ulei se pune zeama de lamaie ce ii da o culoare rozalie.

Se serveste pe paine.

Recomandari