Chiftele din urzici

Chiftele din urzici

Reteta de chiftele de urzici este simpla, destul de rapida si se vrea elastica in functie de ingredientele, cantitatile si preferintele voastre. Va vor place foarte mult aceste chiftele de urzici, pentru se vor topi in gura, de bune ce sunt.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
ziua pacalelilor  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ceapa alba3 bucati
  • ou3 bucati
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • usturoi uscat0
  • sare0 dupa gust
  • paine3 felii
  • urzici800 g
  • faina0
Preparare

Se curata, se spala si se fierb usor urzicile in putina apa. Se strecoara de zeama si se storc cu mana;

Se dau prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa calita iar la final, cu 2-3 felii de paine;

Compozitia se amesteca bine cu ouale si se adauga usturoi, sare si condimente dupa gust. Daca urzicile au fost bine stoarse, se pot forma cu usurinta chiftele care se dau prin faina si se rumenesc in ulei, in tigaie, la foc mic.

Tips

Aceste chiftele de urzici se servesc langa salata verde, piure, sosuri diverse.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere