Tarta cu sunca si conopida

Tarta cu sunca si conopida

Tarta cu sunca si conopida este un aperitiv excelent, savuros si usor de preparat. Va oferim aceasta reteta de tarta cu sunca si conopida, plina de ingrediente satioase, pentru a fi servita ca atare sau ca aperitiv pe langa felul principal de mancare.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • unt200 g
  • marar1 legatura
  • ulei de masline3 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • praz1 fir
  • smantana200 ml
  • sunca afumata300 g
  • conopida500 g
  • branza de vaci500 g
  • faina300 g
  • telemea150 g
  • galbenus3 bucati
Preparare

Se prepara aluatul din ingredientele pentru aluat.

Conopida se desface in buchetele, se fierbe cateva minute in apa cu sare, apoi se lasa sa se scurga.

Branza de vaci, telemaua rasa, conopida, prazul, mararul tocat marunt, ouale batute cu smantana, sare si piperul se amesteca bine intr-un castronel.

Se intinde o foaie de aluat, se toarna umplutura si se uniformizeaza.

Se incalzeste cuptorul dinainte, apoi se introduce tarta, se coace la foc potrivit.

Tips

Tarta se taie in felii care se orneaza cu o felie de rosie si busuioc.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

limite
  • person

    "sa iubim soarele, sa iubim ploaia, sa iubim tot ce ne inconjoara si sa tratam totul cu iubire, sa nu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right