Rulouri cu branza

Rulouri cu branza

Rulouri cu branza, ca de fapt orice fel de rulou, pot fi folosite cu succes, ca aperitiv pentru mesele la care aveti invitati. Daca alegeti o reteta relativ usor de preparat, dar bogata in ingrediente cum sunt aceste rulouri cu branza, rezultatul va fi unul surprinzator.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii600 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • lapte4 linguri
  • ou3 bucati
  • unt500 g
  • drojdie1 cub
  • chimen0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • smantana150 g
  • branza de vaca500 g
  • apa1 pahar
  • faina1 kg
Preparare

Se face un aluat obisnuit cu drojdie, pentru ca sa creasca, din ingredientele date pentru aluat;

Se framanta bine si se lasa 20 min sa se odihneasca, timp in care se prepara umplutura;

Se framanta branza cu unt si smantana si se adauga si restul de ingrediente omogenizandu-le bine;

Se intinde cate o foaie din aluat de cca un deget grosime, se intinde uniform umplutura pe aceasta si se ruleaza strans;

Cu un cutit ascutit bine, se taie rondele mai grosute pe care le asezam in tava bine unsa;

Se bate bine un ou, se ung rulourile cu branza pentru a se rumeni frumos, se presara chimen si se baga in cuptor.

Tips

Aluatul mai poate fi folosit la fabricarea saleurilor, a placintelor cu branza sau chiar carne, a minni-pizzelor.

Recomandari