Rulouri cu branza

Rulouri cu branza, ca de fapt orice fel de rulou, pot fi folosite cu succes, ca aperitiv pentru mesele la care aveti invitati. Daca alegeti o reteta relativ usor de preparat, dar bogata in ingrediente cum sunt aceste rulouri cu branza, rezultatul va fi unul surprinzator.
Ingrediente
- lapte4 linguri
- ou3 bucati
- unt500 g
- drojdie1 cub
- chimen0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- smantana150 g
- branza de vaca500 g
- apa1 pahar
- faina1 kg
Preparare
Se face un aluat obisnuit cu drojdie, pentru ca sa creasca, din ingredientele date pentru aluat;
Se framanta bine si se lasa 20 min sa se odihneasca, timp in care se prepara umplutura;
Se framanta branza cu unt si smantana si se adauga si restul de ingrediente omogenizandu-le bine;
Se intinde cate o foaie din aluat de cca un deget grosime, se intinde uniform umplutura pe aceasta si se ruleaza strans;
Cu un cutit ascutit bine, se taie rondele mai grosute pe care le asezam in tava bine unsa;
Se bate bine un ou, se ung rulourile cu branza pentru a se rumeni frumos, se presara chimen si se baga in cuptor.
Tips
Aluatul mai poate fi folosit la fabricarea saleurilor, a placintelor cu branza sau chiar carne, a minni-pizzelor.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
""este rau sa avem vicii, dar este si mai rau sa traim fara ispite.""