Vinete umplute cu orez

Vinete umplute cu orez

Vinetele umplute cu orez pot fi pe gustul tuturor, iar vegetarienii pot profita din plin de aceste vinete umplute cu orez, absolut apetisante si satioase.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ceapa alba1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • piper0 dupa gust
  • pesmet1 lingura
  • vinete6 bucati
Preparare

Se aleg vinetele, se taie capatul dinspre coada, apoi se taie in doua, in lungime;

Se pun in apa clocotita si se tin 15 minute;

Se scot, se sareaza si se tin pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el;

Se tin asa o jumatate de ora sa se scurga;

Se prajeste o ceapa taiata marunt cu o lingura de ulei;

Se adauga rosiile taiate bucati, usturoiul, zaharul, sarea si piperul;

Se lasa totul sa fiarba, pana se face un sos bine scazut;

Se trece prin sita;

Se fierbe in apa 1/2 ceasca de orez, apoi se scobesc jumatatile de vinete, se toaca miezul, se amesteca cu orezul sucrs de apa si cu o parte din sos;

Se unge tava cu ulei si se aseaza vinetele: cu o lingura se pune umplutura in fiecare, se presara cu pesmet si se dau la cuptor la foc potrivit;

Cand sunt gata, se toarna imprejur sosul de rosii care a mai ramas.

Tips

Aceasta mancare de vinete umplute cu orez, se mai poate pregati cu unt si se serveste calda.

Recomandari