Rosii semi-preparate

A inceput sezonul cald, iar meniul nostru trebuie sa fie tot mai variat. Din acest motiv, astazi iti propunem o reteta inedita de rosii, ideale pentru a fi servite oricand in timpul zilei. Pot fi folosite la prepararea diferitelor aperitive sau pot fi consumate ca atare.
Ingrediente
- ulei de masline0
- rozmarin2 legaturi
- sare2 lingurite
- rosie cherry1 kg
Preparare
Se lasa cuptorul la incins, iar in acest timp se pregateste o tava in care se aseaza hartie de copt. Rosiile se taie in jumatati si se aseaza pe hartia de copt, cu fata in jos, dupa care se presara sare peste ele. Se lasa la cuptor, la foc mediu, aproximativ 3 ore sau pana cand rosiile sunt aproape uscate. Se scoate tava din cuptor si rosiile se lasa la racit.
Dupa ce s-au racit, se pun intr-un borcan impreuna cu rozmarinul, iar la final se adauga uleiul de masline, suficient cat sa acopere rosiile, dupa care borcanul se sigileaza. Se poate pastra asa, pana cand sunt folosite la prepararea diferitelor aperitive.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"iata cel mai nou zodiac pentru toate zodiile!"