Sos picant cu ardei iute

Sos picant cu ardei iute

Va oferim o reteta iute ca focul de sos picant cu ardei iute. Colorat si picant acest sos picant cu ardei iute este delicios si usor de preparat. Ne va prinde foarte bine acest sos picant cu ardei iute, ca o completare pe landa fripturi si legume sau ca adaos in diverse mancaruri.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • ardei capia1 kg
Preparare

Se spala rosiile coapte, se trec prin separatorul de rosii, sucul obtinut se pune la foc, intr-o oala cu fund gros, la foc potrivit;

Cand sucul incepe sa fiarba se spumeaza si se reduce focul, amestecandu-se din cand in candpentru a nu se prinde si afuma. se lasa pana scade la sfert;

Se spala ardeii capia, se coc, se pun cu sare grunjoasa intr-un vas acoperit si se lasa sa se raceasca 15 minute, se curata de coaja si cotoare;

Se dau prin masina de tocat, intercalati cu ardeii iuti, taiati fasii, fara seminte;

Pasta obtinuta se pune peste sucul de rosii si se lasa la fiert 15 minute, amestecand din cand in cand;

Se potriveste de usturoi si sare si se pun frunzele de telina tocate marunt;

Se pun in borcane mici, se inchid ermetic si se sterilizeaza 30 minute.

Tips

Ingredientele retetei de sos picant cu ardei iute sunt pentru 4-5 borcane. Citeste si alte retete de conserve speciale, precum cea de Gustare picanta .

Recomandari