Sos pentru spaghete

Ingredientele proaspete, imaginatia gustativa a bucatarului si alegerea sosului potrivit sunt impreuna cheia reusitei preparatelor din paste. Unul din sosurile cele mai populare, folosit ca baza pentru multe alte sosuri, tip sos pentru spaghete, este cel cunoscut ca sos de rosii proaspete, pomodoro
Recomandat pentru Dieta
Retete de postIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline2 linguri
- ardei gras1 bucata
Preparare
Se caleste ceapa taiata marunt, cu uleiul de masline, se adauga cateii de usturoi zdrobiti si niste ramurele de busuioc;
Se adauga ardeiul tocat marunt si ardeiul iute, intepat usor;
Dupa ce ultimele doua componente se inmoaie, se adauga si pulpa de rosii si se fierbe la foc mic pina cind amestecul scade;
Inainte de a stinge focul, se adauga frunzele, sarea si piperul (dupa gust). Se lasa putin sa se raceasca, apoi se mixeaza lejer, fara sa se toace legumele complet. Sosul se poate pastra si la congelator.
Tips
Regula de baza este ca sosurile subtiri se preteaza pentru pastele lungi si fine, iar cele groase se potrivesc cu pastele scurte; Pentru un sos arrabiata mai picant, se adauga mai multi ardei iuti proaspeti, care dupa 20 minute de fiert pot fi tocati si readaugati; Cand sosul este gata se ia de pe foc, se adauga o mana de busuioc proaspat, otet balsamic, 1 cub de unt, parmezan ras; Alta varianta de sos pentru paste puttanesca, se fierbe la foc mic, se adauga o mana de masline zdrobite, fara samburi, 2 bucati de ansoa si o mana de capere, sau o conserva de ton.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
""be the butterfly effect""