Sos Mousseline

Sos Mousseline

Un sos foarte aromat si care se foloseste cu precadere la asezonarea fripturii la gratar, sosul Mousseline provine din gastronomia frantuzeasca selecta.

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lamaie100 g
  • ou4 bucati
  • unt150 g
  • piper0 dupa gust
Preparare

Untul se bate intr-un vas, pana ce capata o consistenta spumoasa.

Se adauga galbenusurile celor 4 oua, amestecandu-se incet, pana la omogenizare.

Se adauga zeama de lamaie, piper sis are, dupa gust.

Se pune vazul pe foc, la bain-marie, adaugandu-se si smantana, dupa ce s-a incalzit, si se amesteca incet, pana sosul se ingroasa si este omogen.

Tips

Sosul se serveste foarte fierbinte, dintr-o sosiera transparenta.

Recomandari