Sos Mousseline

Un sos foarte aromat si care se foloseste cu precadere la asezonarea fripturii la gratar, sosul Mousseline provine din gastronomia frantuzeasca selecta.
Ingrediente
- lamaie100 g
- ou4 bucati
- unt150 g
- piper0 dupa gust
Preparare
Untul se bate intr-un vas, pana ce capata o consistenta spumoasa.
Se adauga galbenusurile celor 4 oua, amestecandu-se incet, pana la omogenizare.
Se adauga zeama de lamaie, piper sis are, dupa gust.
Se pune vazul pe foc, la bain-marie, adaugandu-se si smantana, dupa ce s-a incalzit, si se amesteca incet, pana sosul se ingroasa si este omogen.
Tips
Sosul se serveste foarte fierbinte, dintr-o sosiera transparenta.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





noptile sunt reci
- person
"nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut!"