Curry cu legume

Unul din melanjurile de mirodenii indiene cele mai celebre este curry, el se combina si se completeaza pefect cu orez, indiferent cum este acesta preparat, iar o combinatie care are si legume, de genul curry cu legume este chiar excelenta. Buchetelele de conopida, mazarea fina si lintea se gatesc
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarianIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- lamaie1 lingurita
- mazare100 g
- usturoi uscat1 catel
- naut200 g
- orez100 g
- boia iute1 lingurita
- conopida1 bucata
- coriandru1 lingurita
- apa1 l
Preparare
Se curata si se spala conopida, mazarea, lintea si ceapa. Conopida se desprinde in buchetele mici iar ceapa se toaca marunt;
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa la foc moderat, 3 minute, se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 2 minute, amestecand continuu;
Se adauga boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce si tecile de cardamon si se prajesc incet 3 minute;
Se adauga supa de legume, sucul de lamaie si nuca de cocos, se fierb , amestecand pana se ingroasa putin;
Se adauga nautul fiert separat si scurs, se acopera si se fierbe 20 minute;
Intre timp intr-o cratita mare cu apa se fierbe lintea la foc mare, cca 10 minute, se adauga orezul spalat in prealabil si se fierbe in continuare la foc mic, acoperit cam 20 minute, dupa care se strecoara si se scurg;
Conopida si mazarea se pun peste naut, amestecand continuu pana se imbiba cu sosul de curry. Se acopera si se fierb bine la foc mic 5 minute;
Se pun intr-o tava pe o diagonala orezul si lintea si pe cealalta diagonala legumele cu nautul si sosul de curry, se dau putin la cuptor si se presara cu coriandru.