Maioneza

Maioneza

Maioneza preparata in propria bucatarie este mult mai buna decat maioneza cumparata. Urmati reteta de maioneza de mai jos si veti vedea cat de simplu este sa preparati o maioneza delicioasa. Folosind ingredientele recomandate veti obtine 300 gr de maioneza.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • zeama lamaie1 lingurita
Preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.

Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult, fiindca se poate taia.

Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.

Tips

Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.

Recomandari