Sos maioneza economic

Sos de maioneza usor de preparat in propria bucatarie. Aceasta maioneza este excelenta ca gust si usoara. Puteti savura aceasta maioneza cu diferite feluri de fripturi si salate.
Ingrediente
- lapte1 ceasca
- ou2 bucati
- unt1 lingurita
- zeama lamaie1 lingurita
Preparare
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare si piper. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamiae.
Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult, fiindca se poate taia.
Sosul de faina se pregateste astfel: intr-un vas mic se pun cele 2 lingurite de faina, o lingurita cu unt si se adauga o ceasca de lapte indoit cu apa, se amesteca pana obtineti o pasta.
Cand sosul maioneza este gata se amesteca cu sosul de faina.
Tips
Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata. Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"banii nu altceva decat o forma de sclavie impersonala,in locul vechii sclavii persoanle"