Maioneza cu mustar

Maioneza cu mustar

Maioneza cu mustar, un sos maioneza picant care sa prepara rapid si usor, dar pentru a reusi avem nevoie ca toate ingredientele sa stea la aceeasi temperatura un anumit timp. Clasicul sos de maioneza se prepara fara mustar, dar maioneza cu mustar este larg raspandita si se pare ca cu mustar are un

Timp prepararerapid
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • mustar1 lingurita
  • ou2 bucati
  • zeama lamaie1 lingurita
Preparare

Se amesteca de la inceput mustarul cu galbenusurile intr-un castron, apoi se adauga zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.

Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult, fiindca se poate taia.

Tips

Daca doriti ca maioneza cu mustar sa fie mai legata, cand este gata, adaugati cateva frunze de tarhon si un castravete mic in otet, tocat marunt. Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.

Recomandari