Savarina

Un deliciu clasic, zemos si aromat, tocmai bun pentru un inceput de vara!
Ingrediente
- zahar150 g
- frisca0
- ou5 bucati
- zahar pudra5 linguri
- pesmet5 linguri
- rom1 lingura
- apa1 pahar
- coaja rasa de lamaie0
- zeama de lamaie1 bucata
Preparare
- Se freaca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema groasa, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si pesmetul, urmand albusurile batute spuma.
- Se aseaza compozitia in forme speciale de savarina (in forma de coroana) si se coace la foc potrivit, pana se rumenesc.
- Se scot din forma si se insiropeaza fierbinti cu un sirop preparat din zahar, apa si rom.
- Dupa ce se racesc bine, se umplu golurile din mijloc cu frisca gata preparata, tare.
Tips
- Se tine la rece cel putin 1 ora pana la servire si se poate orna optional cu ciocolata topita.