Savarina

Savarina

Un deliciu clasic, zemos si aromat, tocmai bun pentru un inceput de vara!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  valentine`s day  ziua femeii  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • frisca0
  • ou5 bucati
  • zahar pudra5 linguri
  • pesmet5 linguri
  • rom1 lingura
  • apa1 pahar
  • coaja rasa de lamaie0
  • zeama de lamaie1 bucata
Preparare

- Se freaca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema groasa, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si pesmetul, urmand albusurile batute spuma.

- Se aseaza compozitia in forme speciale de savarina (in forma de coroana) si se coace la foc potrivit, pana se rumenesc.

- Se scot din forma si se insiropeaza fierbinti cu un sirop preparat din zahar, apa si rom.

- Dupa ce se racesc bine, se umplu golurile din mijloc cu frisca gata preparata, tare.

Tips

- Se tine la rece cel putin 1 ora pana la servire si se poate orna optional cu ciocolata topita.

Recomandari