Burger de vita

Vrei o reteta de burger inedita? Poti incerca acest burger cu aluat cu ceapa si muguri de pin. Este un adevarat deliciu, poate fi servit oricand si este foarte usor de preparat. Iata care sunt pasii pentru a prepara acest burger!
Ingrediente
- branza cheddar1 felie
- cartof3 bucati
- ceapa alba1 bucata
- ciuperci3 bucati
- mustar0
- rosie0
- ulei de masline0
- sare0
- piper0
- bacon1 felie
- maioneza0
- ienibahar0
- chifla0
- carne tocata0
Preparare
Carnea de vita tocata se preseaza si se modeleaza in forma rotunda, apoi se prajeste pe plita unsa cu ulei de masline, impreuna cu o felie de bacon, pana ce se rumenesc amandoua.
Intre timp ciupercile se taie felii si se calesc iar ceapa se caramelizeaza.
Se presara ciupercutele calite peste carne, se pune baconul prajit peste ciupercute, apoi se adauga ceapa caramelizata si se inveleste cu o felie de branza Cedar. Se lasa totul pe plita pana ce se topeste branza.
Intre timp, chifla se taie in doua bucati egale.
Se prajeste usor fiecare jumatate de chifla, apoi se unge cu sosuri de maioneza si mustar.
Se adauga o felie de rosie si carnea preparata pe plita.
Mod de servire
Se serveste cu cartofi prajiti si salata.
Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii`, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie - decembrie 2015. in mai promovam bucataria ceheasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este The Pub Universitatii.
Reteta ceheasca `Burger de vita cu chifla din aluat cu ceapa si muguri de pin` a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucuresti.
Unde poate fi servit: Restaurantul Gazda
The Pub Universitatii este cel mai nou restaurant deschis in lantul de pub-uri Pub Pilsner Unique Bar, o retea internationala prezenta deja in Cehia, Germania, Austria, fiind primul local din retea deschis in Bucuresti. Pubul are un concept unic in care sistemul incorporat in mese permite clientilor sa isi toarne singuri berea intrand in concurs international de bere si sa-si selecteze melodia preferata din The PUB jukebox.