Salata vegetariana

Salata vegetariana

Avenit vara e cald si vreti sa gatiti ceva usor, asa ca va oferim salata vegetariana. Aceasta salata vegetariana cu arome mediteraneene, este cu atat mai buna cu cat poate visati sa plecati in concediu. Salata vegetariana sanatoasa si savuroasa va va ajuta sa va mentineti silueta si sa fiti in

Specificgrecesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii120 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • castravete verde2 bucati
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci100 g
  • fasole pastai100 g
  • mustar20 g
  • patrunjel1 legatura
  • rosie4 bucati
  • ulei de masline3 linguri
  • sare0
  • piper0
  • ardei gras1 bucata
  • masline negre100 g
  • salata1 bucata
  • zeama de lamaie15 ml
Preparare

Se asaza legumele in straturi, eventual intr-un bol transparent. In primul strat se pune fasolea verde fiarta in apa cu sare, scursa si taiata in bucati de aproximativ 2 cm;

Urmeaza rosiile taiate felii si castravetii taiati rondele;

Peste aceste straturi se pune ceapa taiata rondele si ciupercile feliate;

Se presara patrunjel verde tocat marunt, se pun rondele de ardei gras si masline, cu sau fara samburi;

Dupa fiecare strat de legume si deasupra se pun frunze de salata taiate fasii sau rupte cu mana;

Separat, se prepara un sos picant din ulei, mustar, suc de lamaie, sare si piper, dupa gust. Se toarna sosul peste salata.

Tips

Salata se poate prepara si in perioada de iarna folosind ciuperci si fasole verde conservate. Se serve ca aperitiv sau ca garnitura la alte mancaruri. Cititi si reteta de Salata de vara cu vitamine .

Recomandari