Salata greceasca de icre

Salata greceasca de icre

Mai dietetica decat salata comuna de icre, gratie cantitatii mai scazute de ulei, salata greceasca de icre incanta prin aroma cartofilor fierti.

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof1 kg
  • lamaie3 bucati
  • ulei de masline350 ml
  • piper0 dupa gust
Preparare

Cartofii se curata, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert se zdrobesc ca pentru piure.

Se amesteca cartofii zdrobiti cu icrele, cu ajutorul unui mixer, timp de 1 minut.

Se adauga uleiul de masline si zeama de lamaie, putin cate putin, amestecand incontinuu.

Se mai poate adauga din cand in cand din zeama in care au fiert cartofii, pentru obtinerea unei omogenitati bune.

Tips

Salata greceasca de icre se serveste rece, ornata cu masline si patrunjel.

Recomandari