Salata de paste si sos pesto

O salata inedita care se prepara imediat, cu ajutorul pastelor fundite si a aromatului sos pesto.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- mazare1 ceasca
- rosie6 bucati
- ulei de masline0 dupa gust
- busuioc0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- porumb dulce1 ceasca
- paste pappardelle (fundite)400 g
- pesto6 linguri
- piper verde0 dupa gust
Preparare
Pastele se fierb in apa cu sare si 1 lingura de ulei de masline, apoi se scurg si se trec rapid printr-un jet de apa rece.
Rosiile se taie in sferturi, se amesteca cu mazarea, porimbul si uleiul de masline.
Se asaza pastele intr-un castron mare, apoi legumele, sosul pesto, busuiocul.
Se amesteca toate foarte bine, se asezoneaza cu sare, piper si apoi se da la rece la frigider 30 de minute.
Tips
Se serveste simpla sau cu crutoane prajite si date prin pesmet.