Salata de boeuf

Salata de boeuf

Desi numele acestei salate de boeuf suna frantuzeste, mancarea are de fapt la baza o salata germana, unsa cu o clasica. Salata de boeuf se poate transforma in preparat vegetarian, daca nu puneti carne si faceti maioneza fara ou, din mustar

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  revelion  
Ingrediente
  • cartof4 bucati
  • mazare200 g
  • morcov2 bucati
  • mustar0 dupa gust
  • patrunjel1 radacina
  • telina1 bucata
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • carne de vita300 g
  • masline negre6 bucati
  • gogosar murat1 bucata
  • castravete acru10 bucati
  • maioneza200 g
Preparare

Se fierbe carnea cu morcovii, telina, patrunjelul, cartofii in coaja si mazarea separat;

Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se taie pe rand cubulete si celelalte legume;

Se taie cubulete mici si carnea si muraturile;

Se pune totul intr-un vas, se amesteca, se adauga si mazarea, sarea, piperul, putin mustar si o parte din maioneza;

Se aranjeaza totul pe un platou, se da forma cu cutitul si se acopera cu restul de maioneza;

Se ormeaza cu felii de ou, masline, patrunjel verde si gogosar rosu.

Tips

Salata de boeuf se poate transforma in preparat vegetarian, daca nu puneti carne si faceti maioneza fara ou, din mustar; In loc de carne de vita se poate face salata de boeuf si cu carne alba de pui, curcan sau chiar peste alb sau chiar si cu carne afumata.

Recomandari