Salata cu creveti si sparanghel
Gustul sparanghelului se potriveste perfect cu acela al fructelor de mare, de aceea aceasta combinatie intr-o salata are o aroma desavarsita.
Ingrediente
- patrunjel1 legatura
- sparanghel200 g
- piper0 dupa gust
- creveti400 g
Preparare
Se curata sparanghelul de fibrele atoase, se spala, se taie bucati de 4-5 cm lungime si se pune la fiert, cca 20 de minute, in apa cu sare.
Crevetii se pun intr-o tigaie la prajit impreuna cu untul pentru cateva minute, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Ceapa verde, patrunjelul, salata verde, rosiile si lamaile se curate si se toaca marunt, apoi se pun intr-un castron.
Se adauga crevetii prajiti si sparanghelul si se completeaza cu sare, piper si suc de lamaie.
Tips
Se poate adauga in salata si putina branza feta sfaramata.