Salata asortata cu peste

Salata asortata cu peste

Iata o excelenta salata asortata cu peste, excelenta ca aperitiv pentru o cina festiva. Salata asortata cu peste este un preparat hranitor, plin de calorii si vitamine, care va place si va deschide pofta de mancare si de petrecere. Salata asortata cu peste se poate prepara si sezonul rece,

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  paste  
Ingrediente
  • cartof2 bucati
  • fasole pastai150 g
  • patrunjel1 legatura
  • vin alb1 pahar
  • usturoi uscat1 catel
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • masline negre10 bucati
  • capere1 lingura
  • cod300 g
  • masline verzi10 bucati
  • maioneza4 linguri
Preparare

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se curata, se taie cubulete, se pun in castron;

Se fierbe fasolea verde in apa cu sare, se scurge, se taie bucati si se adauga intr-un castron peste cubuletele de cartofi;

Separat intr-o cratita se pun la fiert 20 ml apa, cu un pahar de vin, cand au dat in clocot se introduc bucati din pestele taiat cuburi sau fileuri. Se lasa sa fiarba 5-6 minute, apoi se scoate pestele cu lingura de supa;

Cand s-a racorit pestele se amesteca usor cu restul ingredientelor, se adauga caperele, maslinele fara samburi, taiate rondele si usturoiul zdrobit;

Se aranjeaza pe un platou , se asezoneaza cu maioneza, se garniseste cu patrunjel tocat fin, se tine la rece pana in momentul servirii.

Recomandari