Tarta festiva cu portocale si ciocolata
Tarta de portocale este delicios de racoroasa si de dulce, are o culoare vie si un aspect de nota 10. O pregatiti foarte rapid cu minim de efort si va face deliciul unei mesei festive din zilele de sarbatoare. Tarta de portocale este indragita de asemenea si de cei mici.
Ingrediente
- ciocolata cu lapte300 g
- ou4 bucati
- portocala500 g
- zahar tos250 g
- faina de grau200 g
- unt nesarat200 g
Preparare
Se curata portocalele de coaja, apoi feliile de portocala de pielitele albe, se presara cu zahar si se tin o ora la rece;
Se freaca untul cu zaharul si sarea pana devine ca o crema consistenta. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfarsit albusurile batute spuma;
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra, se toarna ciocolata topita, in strat uniform, iar apoi se aseaza portocalele. Se coace la foc potrivit, cca 40 minute;
Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se serveste.
Tips
Se poate orna cu coji confiate de portocala.