Tarta festiva cu portocale si ciocolata

Tarta festiva cu portocale si ciocolata

Tarta de portocale este delicios de racoroasa si de dulce, are o culoare vie si un aspect de nota 10. O pregatiti foarte rapid cu minim de efort si va face deliciul unei mesei festive din zilele de sarbatoare. Tarta de portocale este indragita de asemenea si de cei mici.

Specificspaniol
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • ciocolata cu lapte300 g
  • ou4 bucati
  • portocala500 g
  • zahar tos250 g
  • faina de grau200 g
  • unt nesarat200 g
Preparare

Se curata portocalele de coaja, apoi feliile de portocala de pielitele albe, se presara cu zahar si se tin o ora la rece;

Se freaca untul cu zaharul si sarea pana devine ca o crema consistenta. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfarsit albusurile batute spuma;

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra, se toarna ciocolata topita, in strat uniform, iar apoi se aseaza portocalele. Se coace la foc potrivit, cca 40 minute;

Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se serveste.

Tips

Se poate orna cu coji confiate de portocala.

Recomandari