Clatite cu vanilie si sos de capsune

Clatite cu vanilie si sos de capsune

Un desert delicios, preferat de foarte multa lume atat datorita faptului ca se prepara foarte rapid cat si gustului desavarsit datorat combinatiei dintre clatita pufoasa si sosul delicios de capsune. Iata desertul perfect de Dragobete!

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  ziua femeii  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • capsune12 bucati
  • lapte250 ml
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui50 ml
  • zahar pudra4 linguri
  • sare1 praf
  • esenta de vanilie2 fiole
  • faina1 cana
  • sirop de capsune0
Preparare

Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu laptele (250 ml). Cand sunt bine omogenizate, se toarna si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocoloase, dupa care se adauga un praf de sare si esenta de vanilie.

Se incinge o tigaie mica (diametrul de 10-12 cm) si se unge cu putin ulei. Se toarna cantitatea necesara de aluat (in functie de cat de groase vrem clatitele) cu ajutorul unui polonic, intr-o forma speciala inimioara, intr-o parte a tigaii. Dupa ce s-a copt pe o parte se scoate forma inimioara si se intoarce clatita.

Se zdrobesc cateva capsune apoi se amesteca cu siropul si se lasa 10 minute sa se omogenizeze.

Se pune pe o farfurie cate 1 clatita care se pudreaza cu zahar, iar langa aceastea se pun capsune si sirop.

Tips

Se servesc simple sau cu frisca.

Recomandari