Salata `a la Russe` de post

O salata plina de arome care se poate servi la temperatura camerei sau de la frigider, dupa preferinte. Perfecta pentru aceasta perioada a postului, salata `a la Russe` este foarte sanatoasa si aduce organismului un aport insemnat de vitamine si minerale esentiale.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- cartof6 bucati
- lamaie1 bucata
- mazare3 linguri
- morcov4 bucati
- mustar2 linguri
- pastarnac1 radacina
- patrunjel1 radacina
- telina1 bucata
- marar4 fire
- sare1 lingurita
- maioneza vegetala400 g
- castravete acru4 bucati
Preparare
Se curata morcovii, pastarnacul, patrunjelul, cartofii si telina, se taie in doua, pe lungime si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce sunt fierti se toaca marunt, cubulete si se pun intr-un vas mare.
Se toaca marunt si castravetii acri si mararul si se adauga peste legumele fierte.
Se asezoneaza cu mustar, maioneza dietetica, sare, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt si se lasa la racit in bucatarie sau la frigider.
Tips
Se poate pune mustar iute sau mustar cu hrean pentru un gust mai picant.