La caprese
Salata caprese este de genul celor care reprezinta esenta simplitatii bucatariei mediteraneene, unde toate retetele se bazeaza pe gusturi simple si decise, iar materiile prime sunt tratate cu un adevarat respect. Incearc-o!
Ingrediente
- branza mozzarella500 g
- rosie6 bucati
- ulei de masline5 linguri
- busuioc4 frunze
- oregano1 lingurita
- sare0
- piper0
Preparare
Se pun deoparte cateva frunze de busuioc pentru mai tarziu, iar restul se taie bucati, se freaca si se piseaza bine cu sare si piper. Se adauga 3 linguri de ulei de masline, oregano si se amesteca;
Se taie rosiile felii sau cubulete si se amesteca intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper;
Se taie mozzarella in felii de 0,5 cm grosime si apoi in bucati inegale pentru a arata mai bine, apoi se aseaza cu grija pe un platou mare;
Se pun rosiile peste feliile de mozzarella si in jurul bucatilor de mozzarella se toarna sosul preparat;
Se presara deasupra cateva frunze de busuioc, din cele oprite.
Tips
Se serveste cu vin alb.