La caprese

La caprese

Salata caprese este de genul celor care reprezinta esenta simplitatii bucatariei mediteraneene, unde toate retetele se bazeaza pe gusturi simple si decise, iar materiile prime sunt tratate cu un adevarat respect. Incearc-o!

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Dieta
Dieta South Beach  Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • branza mozzarella500 g
  • rosie6 bucati
  • ulei de masline5 linguri
  • busuioc4 frunze
  • oregano1 lingurita
  • sare0
  • piper0
Preparare

Se pun deoparte cateva frunze de busuioc pentru mai tarziu, iar restul se taie bucati, se freaca si se piseaza bine cu sare si piper. Se adauga 3 linguri de ulei de masline, oregano si se amesteca;

Se taie rosiile felii sau cubulete si se amesteca intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper;

Se taie mozzarella in felii de 0,5 cm grosime si apoi in bucati inegale pentru a arata mai bine, apoi se aseaza cu grija pe un platou mare;

Se pun rosiile peste feliile de mozzarella si in jurul bucatilor de mozzarella se toarna sosul preparat;

Se presara deasupra cateva frunze de busuioc, din cele oprite.

Tips

Se serveste cu vin alb.

Recomandari