Ciorba de perisoare

Iata o reteta pentru zona Munteniei. Ciorba de perisoare este una dintre cele mai ravnite ciorbe de traditie. Cine n-a gustat, cel putin o data ciorba de perisoare, inseamna ca n-a gustat din traditiile noastre romanesti.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- morcov1 bucata
- ou1 bucata
- piper0 dupa gust
- orez1 lingura
- bors500 ml
Preparare
Ceapa, morcovul si patrunjelul taiat foarte fin, impreuna cu oasele de la carne, se pun intr-o oala cu apa;
Se lasa sa fiarba bine, apoi se dauga borsul fiert separat, verdeata, rosiile fierte si trecurate, sarea;
Se lasa sa fiarba cateva minute si se adauga perisoarele preparate din carnea tocata, amestecata cu sare, piper, ou, ceapa prajita si orez;
Dupa ce au fiert perisoarele, se adauga verdeata si se ia de pe foc.
Tips
Ciorba de perisoare, se poate servi cu cate o lingura de smantana in fiecare farfurie.
Recomandari
Newsletter Ele.ro




