Snitel vienez

Snitel vienez

Snitel vienez este un snitel preparat clasic cu pesmet. Snitel vienez se poate prepara din orice fel de carne dar aici prezentam reteta clasica din carne de vitel. Nimic mai savuros si mai apetisant decat crocantul si picantul snitel vienez, de care ti se face foame si daca esti satul.

Specificgerman
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • lamaie0
  • ou2 bucati
  • patrunjel0
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet50 g
  • carne de vitel4 bucati
  • unt nesarat0
  • faina50 g
Preparare

Bucatile de carne se bat bine se dau prin ulei si se lasa putin;

Se pipereaza putin si se trec cu furculita prin faina, apoi prin ou batut cu putina sare si prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cat este necesar, iar restul sa cada pentru ca sa nu se arda in tigaie;

Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur, daca uleiul scade, se mai completeaza;

Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamaie. Pe fiecare snitel se asaza cate o felie de lamaie, iar peste aceasta o bucatica de unt si patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului, lamaia se preseaza cu furculita.

Tips

Snitelele vieneze se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri. Citeste si savuroasa reteta de: Snitel de curcan Marsala .

Recomandari