Creier pane

Creier pane

Un preparat pane delicios si nutritiv, care in combinatie cu salata verde si zeama de lamaie devine un festin gastronomic.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • piper0 dupa gust
Preparare

Creierul se spala cu apa rece apoi se pune la fiert in apa in care s-a pus 1 lingura de otet. Dupa fierbere i se indeparteaza pielitele si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se taie in bucati de marime potrivita pentru pane si se sareaza. Atentie: se rupe foarte usor, manevrati-l cu grija!

Se amesteca oualele cu sarea, piperul, faine si laptele.

Se scufunda bucatile de creier in acest amestec si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o crusta aurie si crocanta.

Se scot bucatile de pane pe un servet de hartie si se lasa la scurs, apoi se aseaza pe un platou, pe pat de salata verde.

Tips

Pentru o crusta mai crocanta se poate folosi pesmet in loc de faina, iar pentru un plus de savoare frunze de leustean in loc de salata verde.

Recomandari