Crap pane

Crap pane este un mod facil si foarte popular de a prepara orice peste. Acest mod de a prepara pestele, precum reteta de crap pane este excelent pentru astfel carnea va fi mai putin grasa. Iar invelisul crocant si putin picant care inveleste acest crap pane, pune in evidenta savoarea si dulceata
Ingrediente
- lamaie1 bucata
- patrunjel0 dupa gust
- ulei de floarea-soarelui0
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- crap8 felii
- malai2 linguri
Preparare
Se spala feliile de peste, se usuca, se condimenteaza cu sare si se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie. Se acopera si se lasa la frigider 30 min;
Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper, iar faina si pesmetul se pun separat in cate un bol;
Fiecare felie de peste se da mai intai prin faina, api prin ou si pesmet;
Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins 7-8 min pe fiecare parte, se lasa la scurs, se aseaza apoi pe un platou si se orneaza cu felii de lamaie si patrunjel.
Tips
Se poate servi cu salata de legume, din cartofi curatati de coaja, taiati cubulete si condimentati cu sare si piper. Se adauga apoi mixul de legume si maioneza. Se amesteca usor si se potrivesc din nou la gust cu sare, piper si zeama de lamaie.