Cascaval pane

Iata o reteta de aperitiv excelent si anume reteta de cascaval pane. Acest cascaval pane daca se prepara cu atentie si indemanare, are si aspect si gust bun. Cascaval pane putem manca si la masa de dimineata si ca aperitiv langa alte preparate.
Ingrediente
Preparare
Se taie cascavalul in felii de 1-1/2 cm grosime;
Intr-o varianta feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca odata abundent prin lapte si faina. Prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina, care va forma o crusta la suprafata; cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie;
In alta varianta se poate face din faina si putin lapte o compozitie ca de clatite, care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval, care se iau apoi cu furculita si se trec prin faina;
Se pune la foc mic o tigaita sa se infierbinte 3-4 minute, fara grasime, se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn si, dupa citeva secunde, se asaza feliile de cascaval;
Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute, apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc, lasind sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute, ca sa se moaie bine;
Se servesc imediat, altel se vor intari. Se maninca direct din tigaita, de aceea se pregatesc separat in cate o tigaita pentru fiecare persoana.
Tips
In loc de tigaite putem folosi o tigaie teflonata si atunici numai folosim ulei.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"la sfarsit nu conteaza ani din viata ta, ci viata din anii tai.(abraham lincoln)"