Painici cu masline si branza

Painici cu masline si branza

Un aperitiv excelent si foarte gustos, painicile cu masline si branza reprezinta o specialitate mediteraneana renumita.

Specificmediteranean
Timp prepararelaborios
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • lapte1 ceasca
  • ou1 bucata
  • drojdie2 linguri
  • ulei de masline1 lingurita
  • oregano2 fire
  • sare1 lingurita
  • masline negre3 linguri
  • apa1 ceasca
  • faina3 cesti
  • branza cu mucegai75 g
  • faina integrala60 g
Preparare

Zaharul si drojdia se dizolva in apa fiarta, apoi se lasa 5 minute, dupa care se adauga faina in ploaie, amestecand incet.

Se adauga laptele si se amesteca apoi cu mixerul, pana la omogenizarea aluatului, dupa care acesta se rastoarna pe o forma cu faina si se framanta bine.

Se lasa apoi la cald (85C) 45 de minute, sa creasca, dublandu-si volumul, apoi se unge cu uleiul de masline, se incorporeaza maslinele tocate, se mai framanta putin si se lasa din nou 15 minute la cald.

Se imparte aluatul in 16 bucati mici, care se ruleaza in forma de bila, apoi s emai lasa la crescut 15 minute, acoperite.

Se amesteca albusul de ou cu putina apa, se face cate o crestatura in fiecare biluta si se pune amestecul de de albus deasupra.

Se coace in tava unsa la 375c timp de 15-20 d eminute, pana painicile devin aurii, apoi se acopera cu branza cu mucegai si se servesc fierbinti.

Tips

Ca sa nu cada branza se pune exact in crestatura facuta anterior coacerii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Bijuterii Pietre Semipretioase
  • person

    "creeaza-ti un stil inconfundabil purtand bijuterii din pietre semipretioase!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right