Paine de casa

Paine de casa

Painea de casa - Nimic mai placut decat un miros de paine calda si proaspata raspandit in toata casa. Painea de casa este foarte consistenta, gustoasa, sanatoasa si usor de preparat. Transforma-ti bucataria intr-o mica brutarie si prepara o paine de casa pentru familia ta.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • apa3 cani
  • faina1 kg
Preparare

Se amesteca o cana de faina cu drojdia, apa calduta si sare;

Se acopera cu un prospopel si se lasa la loc caldut sa creasca;

Se adauga, apoi, restul de faina si apa si se framanta pana se simte cum creste aluatul in mana;

Se ung formele cu ulei, se asaza aluatul rasucit, impletit sau rotunjit, in functie de preferinta;

Se lasa sa creasca la cald cca 40 de minute;

Se introduc formele in cuptorul incins, timp de 20-30 de minute.

Tips

Cititi ci aceasta reteta de aluat pentru paine: Aluat cu cartofi pentru paine

Recomandari