Aluat pentru rulada aperitiv
Aluat pentru rulada aperitiv - Daca vreti sa va puneti aperitivele in valoare la o masa festiva, va recomandam aceasta reteta de aluat pentru aperitive. Aluatul pentru rulada aperitiv iese foarte fin dupa coacere. Ruladele se pot umple: branza, carne, legume, drob si alte aperitive alese de
Ingrediente
- lapte1200 ml
- margarina clasica125 g
- ou5 bucati
- sare0
- faina5 linguri
Preparare
Se topeste margarina, fara sa se infierbante, se adauga faina, apoi laptele cald si se lasa la foc mic, pana la omogenizarea compozitiei;
Ouale si sarea se adauga dupa ce s-a mai racit compozitia, amestecand bine dupa fiecare;
Aluatul se toarna intr-o tava unsa si invelita cu hartie pentru copt, se coace un sfert de ora la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte;
Cand este gata se ruleaza intr-un prosop umed si se lasa sa se raceasca.
Tips
Rulada se umple dupa ce s-a racit, se desface usor din prosop, se asaza implutura apoi se ruleaza din nou.