Paste cu pui si sos de menta

Paste cu pui si sos de menta

Clasica reteta de paste cu pui devine acum deosebita cu ajutorul sosolui de menta.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  valentine`s day  ziua femeii  
Ingrediente
  • miere2 lingurite
  • spaghete300 g
  • vin alb100 ml
  • menta1 legatura
  • otet balsamic2 lingurite
  • cimbru0
  • sare0
  • piper0 dupa gust
  • smantana150 ml
  • parmezan150 g
  • ceapa verde2 fire
  • piept pui1 bucata
Preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, apoi se scurg de apa; se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi.

Pieptul de pui dezosat se fierbe in apa cu sare, se raceste si apoi se taie in fasiute subtiri sau cubulete mici.

Se amesteca bine mierea de albine cu otetul balsamic, smantana, sare, piper, menta tocata marunt, cimbru si ceapa verde, iar apoi acest sos se toarna peste pastele fierte.

Se adauga puiul fiert si branza parmezan, amestecandu-se toate intr-un castron.

Tips

Se lasa la racit pana la servire.

Recomandari