Paste cu dovlecei si sofran

Paste cu dovlecei si sofran

Sofranul, un obisnuit al multor bucatarii, are nenumarate beneficii, prevenind cancerul, luptand cu depresia, pastrand sanatatea inimii si imbunatatind vederea. Este considerat cel mai scump condiment din lume, insa pe piata se gaseste si varianta accesibila, sub form ade pulbere.

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  halloween  ziua femeii  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • patrunjel1 dupa gust
  • ulei de masline50 ml
  • sare1 dupa gust
  • piper1 dupa gust
  • sofran1 dupa gust
  • paste penne250 g
Preparare

Pastele se fierb intr-un vas cu putina sare si un strop de ulei, pentru a nu se lipi. Cand s-au fiert se clatesc intr-un jet de apa rece.

Separat, dovleceii se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a calit putin se adauga dovleceii si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa pe foc aproximativ 10 minute apoi se pune sofranul, se amesteca si se adauga si pastele, scurse de apa. Se amesteca cu restul de ulei si se presara deasupra patrujelul tocat.

Tips

Se pot servi cu sos de rosii.

Recomandari