Paste cu dovlecei si sofran

Sofranul, un obisnuit al multor bucatarii, are nenumarate beneficii, prevenind cancerul, luptand cu depresia, pastrand sanatatea inimii si imbunatatind vederea. Este considerat cel mai scump condiment din lume, insa pe piata se gaseste si varianta accesibila, sub form ade pulbere.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- patrunjel1 dupa gust
- ulei de masline50 ml
- sare1 dupa gust
- piper1 dupa gust
- sofran1 dupa gust
- paste penne250 g
Preparare
Pastele se fierb intr-un vas cu putina sare si un strop de ulei, pentru a nu se lipi. Cand s-au fiert se clatesc intr-un jet de apa rece.
Separat, dovleceii se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a calit putin se adauga dovleceii si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa pe foc aproximativ 10 minute apoi se pune sofranul, se amesteca si se adauga si pastele, scurse de apa. Se amesteca cu restul de ulei si se presara deasupra patrujelul tocat.
Tips
Se pot servi cu sos de rosii.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"o femeie trebuie sa fie bucatareaza in bucatarie, doamna in salon si finalul il stiti voi..."