Vinete umplute cu legume si bacon si gratinate la cuptor

Vinete umplute cu legume si bacon si gratinate la cuptor

Vinete umplute cu legume si bacon si gratinate la cuptor este o reteta originala marca Academia Maggi! Special pentru gurmanzi, o reteta aromata care se prepara rapid si nu necesita ingrediente costisitoare. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • pastrama porc250 g
  • rosie3 bucati
  • ulei de masline1 lingura
  • busuioc0 dupa gust
  • oregano0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • cascaval200 g
  • smantana4 linguri
  • ardei gras2 bucati
  • vinete3 bucati
Preparare

- Se incinge cuptorul la 180 de grade. Taiem vinetele in jumatati si le scobim interiorul cu ajutorul unui cutit. Miezul vinetelor se taie in cubutele mici. Taiem cubulete si baconul, ardeii grasi si ceapa se toaca marunt.

- Se incinge uleiul, se adauga ceapa si baconul, se calesc impreuna pana ceapa devine translucida si baconul este rumenit. Adaugam si miezul de la vinete, le condimentam dupa gust si se lasa sa se soteze toate impreuna pana se inmoaie si ardeiul gras.

- Umplem vinetele cu compozitia pregatita si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra cascavalul dat pe razatoare si cate o lingura de smantana.

- Se dau la cuptor cca 25-30 de minute, pana cand se inmoaie vinetele si se rumenesc cascavalul si smantana.

Recomandari