Vinete cu branza la cuptor
Vinetele cu branza la cuptor sunt bunatati a la bunica foarte gustoase si hranitoare. Vinete cu branza la cuptor este una din multe alte mancaruri, pe baza de legume proaspete, de care ne putem bucura in timpul verii.
Ingrediente
- lapte2 cesti
- unt4 linguri
- piper0 dupa gust
- pesmet1 lingurita
- vinete6 bucati
- faina3 linguri
Preparare
Se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita si se tin 20 de min sub teasc;
Se scurg, se dau prin faina si se rumenesc in unt sau untura;
Separat se face un sos alb din doua linguri de unt, in care se prajesc doua linguri de faina si se stinge cu lapte;
Se adauga branza rasa si se potriveste cu sare;
Intr-o forma rezistenta la foc, se aseaza randuri alternate de vinete si de sos;
Deasupra se presara pesmet si se pun cateva bucatele de unt;
Se da la cuptor pana se rumenesc.
Tips
Aceasta mancare de vinete cu branza la cuptor, se serveste calda cu branza rasa deasupra si verdeata.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"