Vinete cu branza la cuptor

Vinete cu branza la cuptor

Vinetele cu branza la cuptor sunt bunatati a la bunica foarte gustoase si hranitoare. Vinete cu branza la cuptor este una din multe alte mancaruri, pe baza de legume proaspete, de care ne putem bucura in timpul verii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte2 cesti
  • unt4 linguri
  • piper0 dupa gust
  • pesmet1 lingurita
  • vinete6 bucati
  • faina3 linguri
Preparare

Se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita si se tin 20 de min sub teasc;

Se scurg, se dau prin faina si se rumenesc in unt sau untura;

Separat se face un sos alb din doua linguri de unt, in care se prajesc doua linguri de faina si se stinge cu lapte;

Se adauga branza rasa si se potriveste cu sare;

Intr-o forma rezistenta la foc, se aseaza randuri alternate de vinete si de sos;

Deasupra se presara pesmet si se pun cateva bucatele de unt;

Se da la cuptor pana se rumenesc.

Tips

Aceasta mancare de vinete cu branza la cuptor, se serveste calda cu branza rasa deasupra si verdeata.

Recomandari