Varza umpluta cu carne

Varza umpluta cu carne este si va fi intotdeauna printre preferatele romanilor. Modul de preparare este deosebit de reteta clasica, pentru ca varza nu se toaca, ci se umple cu carne si legume. Varza umpluta cu carne, nu este doar gustoasa si hranitoare, ci are si un aspect generos si apetisant.
Ingrediente
- ceapa alba4 bucati
- lapte1 pahar
- morcov2 bucati
- unt100 g
- piper0 dupa gust
- paine1 felie
Preparare
Varza se spala bine, se inlatura frunzele exterioare vatamate, se pune in apa clocotita si se lasa sa fiarba timp de 10 minute;
Se scoate si se lasa sa se scurga;
Se inlatura o parte din cotor, astfel incat, varza sa rama intreaga;
Se indeparteaza frunzele mici din partea de mijloc, se face loc pe mojloc pentru umplutura;
Cum se prepara umplutura:
Ceapa se toaca marunt si se prajeste cu putin ulei, apoi se amesteca cu carnea, felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, sare si piper;
Se umple varza cu acest amestec de carne;
Se topeste putin unt intr-o cratita, se pune varza, se toarna supa de carne, se adauga morcovul taiat in patru, ceapa tocata, verdeata tocata, sare si piper;
Se da un clocot, se micsoreaza intensitatea focului si se lasa sa fiarba timp de 2 ore;
Tips
Cititi si alte retete pe baza de varza: Ciolan de porc cu varza
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"