Fursecuri indragostite umplute cu gem de smochine
Fursecurile in forma de inimioara, umplute cu gem smochine sunt o alternativa la clasicul linzer. Fursecurile indragostite merg de minune la cafeaua de la micul dejun, dar si ca desert la pranz si cina.
Ingrediente
- miere45 g
- migdale130 g
- ou1 bucata
- smochine150 g
- sare1 praf
- vanilie1 bucata
- praf de copt3 g
- scortisoara3 g
- zahar brun130 g
- unt nesarat110 g
- apa4 lingurite
- faina240 g
Preparare
Pune migdalele intr-un mixer si marunteste-le. Adauga untul si zaharul brun si continua sa le mixezi pana se omogenizeaza. Adauga oul si extractul vanilie, apoi scortisoara, praful de copt, sarea si faina si amesteca-le pana cand compozitia devine un aluat.
Daca nu ai obtinut aluatul, mai adauga cate o lingurita de faina.
Modeleaza aluatul intr-un bila, aplatizeaz-o si las-o la frigider timp de 30 de minute.
Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.
Presara faina pe o suprafata, intinde aluatul si taie-l folosind un pahar. Foloseste o forma de inimioara pentru a face formele din interiorul fursecurilor.
Lasa la copt fursecurile timp de 8 minute pana cand se rumenesc. Lasa fursecurile sa se raceasca pana sa le umpli cu gem.
Pune intr-un mixer smochinele uscate, apa, mierea, sarea si zaharul brun pana obti un gem mai gros.
Pune cate o lingurita de gem peste un fursec si adauga unul deasupra, ca si cum ai face un sandvis.