Fursecuri indragostite umplute cu gem de smochine

Fursecuri indragostite umplute cu gem de smochine

Fursecurile in forma de inimioara, umplute cu gem smochine sunt o alternativa la clasicul linzer. Fursecurile indragostite merg de minune la cafeaua de la micul dejun, dar si ca desert la pranz si cina.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  onomastica  
Ingrediente
  • miere45 g
  • migdale130 g
  • ou1 bucata
  • smochine150 g
  • sare1 praf
  • vanilie1 bucata
  • praf de copt3 g
  • scortisoara3 g
  • zahar brun130 g
  • unt nesarat110 g
  • apa4 lingurite
  • faina240 g
Preparare

Pune migdalele intr-un mixer si marunteste-le. Adauga untul si zaharul brun si continua sa le mixezi pana se omogenizeaza. Adauga oul si extractul vanilie, apoi scortisoara, praful de copt, sarea si faina si amesteca-le pana cand compozitia devine un aluat.

Daca nu ai obtinut aluatul, mai adauga cate o lingurita de faina.

Modeleaza aluatul intr-un bila, aplatizeaz-o si las-o la frigider timp de 30 de minute.

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.

Presara faina pe o suprafata, intinde aluatul si taie-l folosind un pahar. Foloseste o forma de inimioara pentru a face formele din interiorul fursecurilor.

Lasa la copt fursecurile timp de 8 minute pana cand se rumenesc. Lasa fursecurile sa se raceasca pana sa le umpli cu gem.

Pune intr-un mixer smochinele uscate, apa, mierea, sarea si zaharul brun pana obti un gem mai gros.

Pune cate o lingurita de gem peste un fursec si adauga unul deasupra, ca si cum ai face un sandvis.

Recomandari