Ton cu usturoi si verdeata

Ton cu usturoi si verdeata

Au trecut sarbatorile si te-ai saturat de carne de porc, vita sau pui. Este timpul pentru un preparat gustos din peste, asa ca reteta de ton cu usaturoi si verdeata vine la tanc! Iar preparatul rezultat va constitui cu siguranta vedeta unei seri petrecute alaturi de cei mai buni prieteni.

Specificmediteranean
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • patrunjel3 legaturi
  • unt100 g
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline3 linguri
  • piper0 dupa gust
  • ton1200 g
Preparare

Tonul congelat se portioneaza in 6 bucati de aproximativ 200 gr fiecare si se unge fiecare bucata cu putin ulei de masline, pe ambele parti.

Patrunjelul se toaca marunt, iar untul se topeste la bain-marie.

Bucatile de peste se sareaza, se pipereaza si apoi se tavalesc intai prin untul topit, apoi prin patrunjelul tocat.

Se impacheteaza fiecare bucata in folie de aluminiu si se pune intr-o tava mare, la cuptorul incins, timp de 20 minute.

Tips

Se serveste alaturi de sote de legume.

Recomandari