Tocana taraneasca cu carne de porc

Tocana taraneasca cu carne de porc

Un preparat traditional, tocana taraneasca incanta simturile prin gustul si aroma sa desavarsita.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • cartof150 g
  • morcov150 g
  • vin rosu250 ml
  • piper0 dupa gust
  • arpagic150 g
Preparare

Carnea de porc se portioneaza felii de 2 cm grosime si se prajeste in ulei incins, impreuna cu slanina afumata si cu jambonul.

Dupa ce s-a prajit se presara faina in ploaie, apoi se aduga zeama de carne si vinul rosu, lasandu-se la fiert cam 2,5 ore.

Morcovii, cartofii, guliile si arpagicul se curata, se taie rondele si apoi se pun la prajit in ulei. Dupa 5 minute se iau de pe foc.

Se adauga amestecul de legume peste carne si se mai lasa la fiert inca 30 de minute.

Se drege de sare si piper.

Tips

Se serveste fierbinte, alaturi de mamaliga.

Recomandari