Sushi vegetarian

Acest tip de suschi este excelent pentru a lasa copiii sa invete sa il prepare si vegetarienii sa il savureze, in ambele cazuri fiind extrem de sanatos si benefic pentru consumatori. Combina si potriveste arome, texturi si culori - aspectul joaca un rol foarte important!
Ingrediente
- apa375 ml
Preparare
Puneti orezul la fiert, acoperiti si lasati-l la foc mare. Dupa ce a fiert reduceti focul la minim si lasati-l acoperit pe foc pana se absoarbe apa in intregime (cam 15-20 de minute). Lasati-l apoi timp de 5-10 minute sa se raceasca.
Puneti apoi orezul intr-un vas mare si cu o lingura de lemn spargeti cocoloasele.
Adaugati treptat otetul si amestecati usor. Atentie - orezul nu trebuie sa fie prea ud, nicidecum imbibat in otet. Lasati orezul sa se racesca, timp de 30 de minute, amestecand ocazional.
Puneti o foaie "nori" pe o suprafata intinsa curata, cu fata lucioasa in jos. Cu mainile ude, imprastiati un sfert din cantitatea de orez pe jumatate de foaie "nori", lasand libere margini de aproximativ 2 cm.
Imprastiati apoi si un sfert din cantitatea de avocado pisat de-a lungul centrului orezului. Aranjati apoi un sfert din cantitatea de ardei rosu si castravete peste avocado si finisati cu un sfert din cantitatea de morcov ras.
Rulati ferm pentru a cuprinde intreaga compozitie si udati marginile foii cu apa calda pentru a le "sigila".
Repetati operatiunea cu celelalte 3 foi de "nori". Lasati rulourile deoparte timp de 10 minute, cu partea sigilata in jos.
Taiati apoi fiecare rulou in 6 bucati si serviti cu sos de soia.
Tips
Alte retete de Sushi: Sushi de ton Sushi de orez
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. a arthur rubinstein"