Sushi vegetarian

Sushi vegetarian

Acest tip de suschi este excelent pentru a lasa copiii sa invete sa il prepare si vegetarienii sa il savureze, in ambele cazuri fiind extrem de sanatos si benefic pentru consumatori. Combina si potriveste arome, texturi si culori - aspectul joaca un rol foarte important!

Specificchinezesc
Timp prepararelaborios
Status
Calorii34 kcal
Ingrediente
  • apa375 ml
Preparare

Puneti orezul la fiert, acoperiti si lasati-l la foc mare. Dupa ce a fiert reduceti focul la minim si lasati-l acoperit pe foc pana se absoarbe apa in intregime (cam 15-20 de minute). Lasati-l apoi timp de 5-10 minute sa se raceasca.

Puneti apoi orezul intr-un vas mare si cu o lingura de lemn spargeti cocoloasele.

Adaugati treptat otetul si amestecati usor. Atentie - orezul nu trebuie sa fie prea ud, nicidecum imbibat in otet. Lasati orezul sa se racesca, timp de 30 de minute, amestecand ocazional.

Puneti o foaie "nori" pe o suprafata intinsa curata, cu fata lucioasa in jos. Cu mainile ude, imprastiati un sfert din cantitatea de orez pe jumatate de foaie "nori", lasand libere margini de aproximativ 2 cm.

Imprastiati apoi si un sfert din cantitatea de avocado pisat de-a lungul centrului orezului. Aranjati apoi un sfert din cantitatea de ardei rosu si castravete peste avocado si finisati cu un sfert din cantitatea de morcov ras.

Rulati ferm pentru a cuprinde intreaga compozitie si udati marginile foii cu apa calda pentru a le "sigila".

Repetati operatiunea cu celelalte 3 foi de "nori". Lasati rulourile deoparte timp de 10 minute, cu partea sigilata in jos.

Taiati apoi fiecare rulou in 6 bucati si serviti cu sos de soia.

Tips

Alte retete de Sushi: Sushi de ton Sushi de orez

Recomandari