Sushi de orez

Sushi de orez

Va oferim cea mai corecta reteta pentru un sushi de orez bine facut. Aceasta reteta de sushi de orez poate fi folosita la toate celelalte retete de sushi. In plus acest sushi de orez este bun pentru dieta japoneza, care-ti pastreaza silueta si iti da sanatate.

Specificjaponez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • zahar3 lingurite
  • sare1 lingurita
  • orez3 cesti
Preparare

Pentru otetul sushi se amesteca otetul cu zaharul si sarea pana se dizolva totul si se fierbe totul 5 minute;

Orezul pentru sushi se spala de cateva ori, pana cand apa de spalare este limpede;

Pentru fierbere se foloseste un raport orez:apa de 1:1. Orezul se fierbe timp de 1 minut pe foc iute, dupa care se acopera vasul cu capacul si se fierbe la foc mic timp de 20 minute;

Dupa cele 20 de minute focul se stinge si se lasa cratita acoperita timp de 10 minute;

Dupa cele 10 minute, orezul se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu otetul pentru sushi. Se foloseste o lingura de otet pentru fiecare ceasca de orez;

Dupa prepararea orezului, se pot da diverse forme de rulouri, gramajoare ovale, se poate intinde pe foi de alge ...., dar neaparat inainte se unge cu otet sushi pentru ca sa se lipeasca.

Tips

Ingredientele care pot particulariza retele de sushi sunt castravetele verde sau murat, gogosarul murat, ardeii, fileurile de cod sau de somon, ciupercile.

Recomandari