Sushi de orez

Va oferim cea mai corecta reteta pentru un sushi de orez bine facut. Aceasta reteta de sushi de orez poate fi folosita la toate celelalte retete de sushi. In plus acest sushi de orez este bun pentru dieta japoneza, care-ti pastreaza silueta si iti da sanatate.
Ingrediente
- zahar3 lingurite
- sare1 lingurita
- orez3 cesti
Preparare
Pentru otetul sushi se amesteca otetul cu zaharul si sarea pana se dizolva totul si se fierbe totul 5 minute;
Orezul pentru sushi se spala de cateva ori, pana cand apa de spalare este limpede;
Pentru fierbere se foloseste un raport orez:apa de 1:1. Orezul se fierbe timp de 1 minut pe foc iute, dupa care se acopera vasul cu capacul si se fierbe la foc mic timp de 20 minute;
Dupa cele 20 de minute focul se stinge si se lasa cratita acoperita timp de 10 minute;
Dupa cele 10 minute, orezul se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu otetul pentru sushi. Se foloseste o lingura de otet pentru fiecare ceasca de orez;
Dupa prepararea orezului, se pot da diverse forme de rulouri, gramajoare ovale, se poate intinde pe foi de alge ...., dar neaparat inainte se unge cu otet sushi pentru ca sa se lipeasca.
Tips
Ingredientele care pot particulariza retele de sushi sunt castravetele verde sau murat, gogosarul murat, ardeii, fileurile de cod sau de somon, ciupercile.