Mar copt cu iaurt si caramel

Mar copt cu iaurt si caramel

Daca iti place gustul de mar copt dar te-ai saturat de clasica reteta, noi iti sugeram sa incerci sa-l prepari cu iaurt si caramel. Combinatia dintre aceste ingrediente te va face sa-ti aduci aminte de bunatatile pe care le pregateau bunicile noastre.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  ziua femeii  onomastica  
Ingrediente
  • caramel0
  • mar4 bucati
  • iaurt1 cutie
  • rom1 lingura
  • esenta de vanilie0
  • cidru4 linguri
Preparare

Merele se spala si se curata de cotor dupa care se aseaza intr-un bol mai mare. Se toarna cidru peste fiecare mar in parte dupa care se acopera cu folie de plastic. Se lasa la microunde intre 5 si 8 minute sau pana cand sunt suficient de moi. Sucul pe care-l lasa merele se pastreaza.

Separat, intr-un bol, se amesteca 1 lingurita de rom, sucul ramas de la mere si caramelul, dupa care se pune la microunde, la temperatura maxima, pentru cateva secunde.

Inainte de a aseza merele in boluri, se pune cate o lingurita - doua de iaurt in fiecare bol in parte. Merele se pun peste iaurt dupa care se pun cateva lingurite de iaurt si in centrul fiecarui mar in parte. La final se adauga caramelul si, dupa gust, cateva cereale.

Recomandari