Stufat oltenesc de miel

Stufat oltenesc de miel este o tocana de miel foarte potrivita pentru sarbatorile de Paste. Aceasta reteta este deosebit de gustoasa, carnea de miel si legumele imbinandu-se intr-o mancare excelenta. Gustul special este dat de nelipsitul praz oltenesc si de cateva cuisoare care particularizeaza
Ingrediente
- cartof5 bucati
- lamaie1 bucata
- morcov4 bucati
- patrunjel1 legatura
- telina1 bucata
- praz2 fire
- cuisoare6 bucati
- carne de miel800 g
- faina1 lingura
Preparare
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare;
Dupa ce s-a luat spuma, se adauga carnea de miel taiata in bucatele (fara oase). Indata ce carnea a fiert, se scoate si se tine la cald, intr-o cratita pe aburi;
Se strecoara supa prin sita, se adauga o lingura de faina, suc de lamaie, iar la sfarsit, bucatelele de carne de miel. Se lasa cratita pe foc mic, sa mai dea cateva clocote, apoi se serveste tocana de miel fierbinte.
Tips
Acest savuros stufat oltenesc de miel merge nemaipomenit alaturi de mamaliga si cu un vin alb alaturi.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"traieste din plin si micile bucurii ale vietii...uneori ele sunt cele mai importante"