Somon la cuptor cu sos de ananas

Caietul cu retete ne recomanda astazi o reteta savuroasa, sanatoasa, ideala pentru mesele de sarbatoare. Trebuie sa incercati aceasta reteta inedita!
Ingrediente
- ananas1 bucata
- lamaie1 bucata
- somon500 g
- usturoi uscat3 catei
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- ghimbir0 dupa gust
- sos de soia2 linguri
- zahar brun1 lingura
Preparare
Condimentam fileurile cu sare si piper . Ungem cu usturoiul pisat.ÃÂ
Punem pestele pe o folie de aluminiu si stoarcem deasupra zeama de la o lamaie.ÃÂ (poza 1)
Impachetam si punem in tava (poza 2). Dam la cuptor 10-15 minute.ÃÂ
Taiem ananasul in doua pe lung si scobim miezul apoi il taiem cubulete mici (poza 3). (alegeti un ananas foarte bine copt ca sa isi lase zeama )
Punem ananasul intr-o craticioara, adaugam zaharul brun, sosul de soia si gimbirul si punem pe foc. Lasam pana se caramelizeaza usorÃÂ ananasul.
Il punem in blender si il facem pasta. Lasam sa se raceasca (poza 4).
Scoatem fileurile de somon pe un platou cu atentie sa nu se rupa, iar sosul de ananas il punem in una din jumatatile de ananas pe care o asezam langa peste (poza 5).
Somon la cuptor cu sos de ananas de la www.caietulcuretete.com
Credit foto: www.caietulcuretete.com