Sarmalute cu orez si oregano

Sarmalute cu orez si oregano

Varianta vegetariana a sarmalutelor in foi de vita. Un deliciu culinar si un plus de vitamine si minerale.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba3 bucati
  • lamaie1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • rosie2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui0
  • menta4 fire
  • oregano2 lingurite
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • orez500 g
  • bulion1 cana
  • verdeata0 dupa gust
  • frunza de vita de vie40 bucati
Preparare

Ceapa alba se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei incins.

Orezul se spala bine in doua ape si se amesteca bine cu ceapa calita, rosiile tocate marunt, oregano, verdeturile, sare, piper, vegeta.

Pasta de tomate se amesteca cu apa cat sa se faca un sos subtirel si se drege de sare si piper.

Foile de vita se spala bine, se pun una peste alta si se introduce cu grija intr-o oala care fierbe, iar dupa 5 minute acoperite se scot si se scurg, fara a se rupe.

Se infasoara sarmalutele, din foaia de vita si cate 1 lingura mare de umplutura.

Intr-un vas se pune putin ulei pe fund apoi se aseaza sarmalutele in straturi, turnand sosul format din pasta de bulion, apa, sare si piper si se da vasul la cuptor, timp de 1 ora.

Tips

Se servesc fierbinti, zeama de lamaie deasupra si frunze de menta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
cand
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere