Sarmalute cu carne de curcan

Sunt foarte gustoase si reprezinta o alternativa deosebita de sanatoasa la sarmalele clasice cu varza si carne tocata.
Ingrediente
- sare0 dupa gust
- orez2 maini
- kaizer200 g
- suc de rosii500 ml
- unt nesarat3 linguri
- verdeata0 dupa gust
- ceapa rosie2 bucati
- piept de curcan300 g
- piper verde0 dupa gust
- frunza de vita de vie0
Preparare
Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in putin unt.
Orezulse spala si se pune la fiert in apa cu sare timp de 7-8 minute, apoi se scurge bine.
Intr-un castron se amesteca orezul cu ceapa calita si rumenita.
Afumatura si pieptul de curcan se toaca marunt si se adauga in castron, apoi se asezoneaza cu sare, piper si verdeata.
Se toarna in amestec 150 ml de suc de rosii si se omogenizeaza.
Se formeaza sarmalute din amestec, se invelesc in foi de vita sau stevie oparite, se pun intr-un vas, se toarna deasupra restul de suc de rosii si se da la cuptor pentru 1 ora si jumatate.
Tips
Se servesc fierbinti, cu smantana deasupra si mamaliguta calda.