Sarmale cu pui si fasole alba

O reteta gustoasa de sarmale, altfel decat ne-am obsinuit pana acum, cu clasicul orez si carne de porc. Poti folosi cu incredere fasolea alba ca umplutura pentru niste sarmale delicioase si iti poti uimi invitatii la masa de Revelion.
Ingrediente
- morcov2 bucati
- marar1 legatura
- cimbru1 fir
- sare1 praf
- orez75 g
- ardei gras1 bucata
- pasta de tomate1 lingura
- fasole boabe400 g
- suc de rosii1 cana
- carne de pui400 g
- dafin8 foi
- apa500 ml
- ceapa rosie2 bucati
- varza murata2 bucati
Preparare
Se spala fasolea boabe si se pune la inmuiat, in apa rece, de seara pana dimineata, iar a doua zi se pune la fiert in alta apa.
Se schimba apa pe parcurs, pana ce boabele se inmoaie suficient, pielita din jurul lor crapand.
Se aleg frunzele de varza pentru sarmale, se pun in apa rece pentru a se desara putin.
Se toaca ardeii si ceapa marunt, morcovii se dau pe razatoare si toate se pun la calit in putin ulei, iar dupa ce s-au inmuiat se adauga orezul spalat si 500 ml apa, lasandu-se la foc mic, amestecand mereu.
Pieptul de pui de fierbe si se toaca marunt, apoi se pune intr-un castron.
Se amesteca legumele cu fasolea fiarta, cu pasta de tomate, sucul de rosii, cimbru, marar si piper , se pun peste pieptul de pui si se formeaza sarmale cu foile de varza.
Sarmalele se pun intr-o cratita, la foc potrivit, o ora si jumatate, alaturi de foile de dafin.
Tips
Se servesc fierbinti, cu mamaliguta alaturi.