Salau cu smantana la cuptor

Salau cu smantana la cuptor

O reteta potrivita pentru o cina romantica, salaul cu sos de smantana aromata si ciuperci innabusite reprezinta un preparat savuros.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • ciuperci250 ml
  • unt50 g
  • piper0 dupa gust
  • cascaval200 g
  • ceapa rosie1 bucata
Preparare

Se curata salaul, se spala, se usuca pe un servet de hartie si apoi se presara cu putina sare si piper, lasandu-se 30 de minute.

Ceapa rosie se taie feliute subtiri iar bulionul se pune intr-o ceasca.

Intr-un vas de sticla termorezistent se pune o lingura de ulei, un strat de ceapa, cateva lingurite de bulion, cascaval afumat dat pe razatoarea mare, sare, piper si vinul alb, apoi deasupra pestele.

Vasul se da la cuptor la foc mediu 5 minute, apoi se scoate si se presara deasupra ciupercile innabusite 5 minute in untul de masa.

Dup ace scade apa lasata de ciuperci se scoate vasul, se adauga smantana si se maid a la cuptor 8-10 minute.

Tips

Peste peste se mai poate presara rozmarin tocat marunt..

Recomandari